Агрохимия тест на казахском языке

Агрохимия тест на казахском языке скачать бесплатно и без регистрации. 

 

1. Жеміс, көкөніс дақылдарының сақталғыштығын арттыратын элементтер:

A) Ca

B) K 

C) N 

D) Au

E) В

 

 

2. Баялды (баклажан), шалғам, шомыр үшін NO3-тің шектік рұқсат етілген концентрациясы (ПДК):

A) 1400

B) 1500

C) 1000

D) 900

E) 1600

 

 

3. Топырақтағы нитрификация процесіне кері әсер ететін жағдайлар:

A) Фотосинтез

B) Күн сәулесі

C) Жоғары қышқылдылық

D) Өсімдіктер

E) Fе, Са жылжығыштығы 

F) Жоғары температура

 

 

4. Нитрификация процесіне қатысатын микроағзалар:

A) еш қатыспайды

B) нитрозомонас, нитрозоцистис, нитрозоспира, нитробактер, туысты бактериялар

C) бактериялар, актиномицеттер, зең саңырауқұлақтар

D) түйнек бактериялар

E) аэробты және анаэробты бактериялар

F) бактериялар, актиномицеттер

 

 

5. Қиын еритін фосфаттарды сіңіре алатын дақылдар:

A) картоп

B) сераделла, қарақұмық, қыша 

C) қызанақ

D) барлық бұршақ тұқымдастары

E) дәнді-бұршақты

F) дәнді дақылдар

 

 

6. Нитратты азотты тыңайтқыштар:

A) мочевина

B) кальций селитрасы 

C) аммоний сульфаты

D) аммоний хлориді

E) натрий нитраты 

 

 

7. Аммонийлі азотты тыңайтқыштар:

A) аммоний молибдені

B) аммоний бикарбонаты 

C) кальций селитрасы 

D) мочевина

E) аммоний хлориді

 

 

8. Аммоний селитрасын енгізу мерзімі:

A) негізгі, себумен бірге, үстеп қоректендіру

B) қыста

C) жинау алдында

D) күзде, көктемде, вегетациялық кезеңдерінде

E) көктемде, қыста

 

 

9. Бұршақ дақылының құрамындағы ақуыз, крахмал, май мөлшерлерінің орташа көрсеткіштері, %:

A) 75

B) 42

C) 89

D) 1,3

E) 99

F) 98

 

 

10. Арпа дақылының құрамындағы май, клетчатка, қант мөлшерлерінің орташа көрсеткіштері, %:

A) 96,0

B) 68,0

C) 6,0

D) 2,0

E) 22,0

F) 25,0

 

 

Конец теста по теме агрохимия на казахском языке. 


Дата: 2014-03-08 Просмотров: 3042 Загрузок: 58 Язык: на казахском языке

  • Бота 04 April 2023 07:32
    J
    Ответить
  • Зазапж 04 April 2023 07:30
    Атлала
    Ответить
  • X
    Ваше имя:

    Ваш email: