Өсімдік шаруашылығы тест на казахском языке скачать бесплатно и без регистрации.
1. Бірінші, екінші және үшінші сыныпты кондициялы қатты бидай тұқымының тазалығы, %:
A) 82
B) 98
C) 85
D) 87
E) 88
2. Дәні дақылдар үшін белгіленген бақылау бірлігі (массасы 600 ц):
A) қара бидай
B) тары
C) еркекшөп
D) жүгері
E) қарақұмық
3. Бірінші, екінші және үшінші кондициялық асбұршақ тұқымының өнгіштігі, %:
A) 95
B) 92
C) 86
D) 91
E) 94
F) 85
4. Картоптың ерте және ортадан ерте пісетін сорттары үшін өсімдіктің толық дамуына қажетті биологиялық белсенді температура жиынтығы (+10°-тан жоғары):
A) 2800—3000°
B) 2100—2200°
C) 1560—1600°
D) 800—1000°
E) 1600—1800°
F) 1900—2000°
5. Солтүстік және Орталық Қазақстанда жаздық сұлының оңтайлы себу мөлшері (млн/га өнгіш тұқым):
A) 1,5-2,4
B) 4,6-5,0
C) 2,5-3,5
D) 5,5-6,0
E) 6,0-6,5
F) 5,1-5,4
6. Бидай масақшасындағы гүл саны:
A) 5
B) 4
C) 6
D) 2
E) 8
7. Арпаның транспирациялық коэффициенті:
A) 350-370
B) 410-450
C) 200-250
D) 655-660
E) 600-650
8. Біржылдық мәдени сұлы тармағының а.ш. өндірісінде өсірілетін түрлері:
A) Құмдық сұлы
B) Егістік сұлы
C) Евразиялық сұлы
D) Ірі тұқымды сұлы
E) Оңтүстік қара сұлысы
9. Жүгерінің пісіп-жетілуі үшін ерте, кеш және орташа мерзімде пісетін будандарына қажетті белсенді температура жиынтығы (оС):
A) 1900
B) 2600
C) 1800
D) 1800
E) 2700
F) 2900
10. Қарақұмықтың қолданылатын себу тәсілдері:
A) қостаспалы
B) тар қатарлы
C) бір таспалы
D) жаппай қатардағы
E) айқасқан (перекрестный)
F) кең қатарлы (30,90 см)
Конец теста по теме Өсімдік шаруашылығы на казахском языке.
Ваше имя:
Ваш email: