Мал шикізатын тауартану және сараптамасы тест

Мал шикізатын тауартану және сараптамасы тест на казахском языке скачать бесплатно и без регистрации. 

 

1. Ғылыми тұрғыдан қой терісінің қабаты: 

A) Эндодерма

B) Мезодерма

C) Экзодерма

D) Эпителий

E) Дерма

 

 

2. Елтіріні алады:

A) Биязы жүнді тұқымдарынан

B) Решитиль тұқымы қойдың терісінен

C) Қылшық жүнді тұқымдарынан

D) Ұян жүнді тұқымдарынан

E) Биязылау жүнді тұқымдарынан

 

 

3. Қозылардың терісі:

A) Терісі жылтыр

B) 7-8 айлық қойлардың терісі

C) Әртүрлі қойлардың эмбриондарының терісі

D) Қаракөл тоқты терісі

E) Шала туған қозылардың терісі

F) Бұйра терісі

 

 

4. Мехтық қой терісінің көздері болып саналады:

A) Ұян жүнді

B) Цигай

C) Жартылай қылшық жүнді қойлар

D) Тондық қойлар

E) Кроссбред

F) Елтірілік қойлар

 

 

5. Қылшықты жүннің сипаттамасы:

A) Аралас талшықтардан тұрады

B) Түбіттен тұрады

C) Қылшығы жоқ

D) Биязы талшықтар

E) Жіңішке қылшықтан тұрады

F) Биязылау талшықтардан тұрады

 

 

6. Шошқа терісінің топтары:

A) Ауыр тері

B) Опоек

C) Жеңіл тері

D) Қабан терісі 

E) Ұсақ, орташа, ірі

 

 

7. Терісі аса бағалы аңдардан тігілетін өнімдер:

A) Текемет

B) Тон 

C) Бас киім

D) Киіз

E) Киіз үй

 

 

8. Тері өндірісінің негізгі шикізат базалары:

A) Ветеринарлық препараттар

B) Шошқа шаруашылығы

C) Азық өндірісі

D) Жеңіл өнеркәсіп

E) Ірі-қара шаруашылығы

 

 

9. «Сапа»:

A) Белгісіз қажеттіліктерді қанағаттандыратын объектінің сипаттамасы

B) Малды өсіретін нормативтер

C) График түрінде көрсетілген байланыс

D) Белгіленген қажеттіліктерді қанағаттандыратын объектінің сипаттамасы

E) Геометрия формула түрінде көрсетілген байланыс 

F) Сапаның жоғарлауын болжайтын ғылым

 

 

10. Өзегі жақсы жетіліп, ауамен толған жүн талшықтарының тигізетін әсері:

A) Жазда қайнаған ыстық кезде жүн талшықтары мал организмін қатты қызудан сақтайды

B) Биязы мен қылшық жүнді қойдың түбітінде болмайды

C) Жүн талшығының нақ ортасынан орын алып, ұзынынан созылып жатады

D) Жүннің түсіне әсер ететін бояуыш қасиеті бар пигмент те осы қабаттың жасушаларында орналасқан

E) Жүн талшығына қажетті негізгі заттардың басым көпшілігі осы қабатта жинақталған

F) Жүн талшығының беріктілігі төмендейді

 

Конец теста по теме  Мал шикізатын тауартану және сараптамасы. 


Дата: 2014-03-08 Просмотров: 1981 Загрузок: 12 Язык: на казахском языке

  • X
    Ваше имя:

    Ваш email: